Thursday, November 15, 2012

Snabb makaronipudding.

Idag fick jag för mig att jag skulle försöka slänga ihop en makaronipudding till lunch. Med frugan sjuk och dottern på högvarv så får man försöka klura ut snabba, enkla saker utan att för den delen servera korv med bröd varenda dag.

Så, såhär fick det bli. Den är fantasilös och enkel, men den gick ner hos alla inblandade.

Ingredienser:

  • 300 g Idealmakaroner
  • 2 dm. Falukorv
  • 2 dm Purjolök
  • 2 dl. Mjölk
  • 2 ägg
  • 2 - 3 dl riven västerbottenost
Salt, vitpeppar, muskotnöt, smör till stekning.

Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader
Koka makaronerna nästan helt färdiga (strax över 7 minuter i fallet med idealmakaroner.)
Tärna korven ganska fint och stek den i lite smör en stund. Tillsätt purjolöken som du skurit i halvmånar och sänk temperaturen.
Vispa ihop ägg, mjölk och ~2 dl västerbottenost, krydda med Salt, vitpeppar och malen muskotnöt.

När makaronerna är klara, häll av dom och blanda rubbet i en ugnsfast form. Gratinera i 10 minuter, ta ut, stör på mer ost och gratinera i ytterligare 5 minuter.

Klart!
(Och hur man än väljer att se på det så är makaronipudding en de där rätterna som man bara måste ha ketchup på.)

No comments:

Post a Comment